Månadens bild maj 2012.

Trots att hembygdsgården långt ifrån var färdig 1938 kom besökarna och Erik Jonssons välvilja visade inga gränser. Villigt ställde han upp och visade besökarna runt.

Det finaste besöket var nog när greve Folke Bernadotte besökte Junsele. Året innan, 1937, hade han blivit ordföranden för Sveriges scoutförbund och på hembygdsgården höll greven ett brinnande tal om scoutrörelsen. Alla skolbarnen i Krånge hade fått ledigt från skolan för att vara där och lyssna.

Vem som var fotograf vid detta tillfället är okänt men på fotots baksida står att det är Junsele scoutkår som är fanbärare. Fanns det en scoutkår i Junsele 1938 och vilka är gossarna som står bakom greven?

/Ulla

 

This entry was posted in Månadens bild. Bookmark the permalink.

3 Responses to Månadens bild maj 2012.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *