Månadens bild januari 2012

Denna fantastiska vinterbild har jag fått av Olle Strandberg i Uppsala. Bilden finns målad i ett tråg som Olle äger och visar husen som fanns på vänstra sidan av trappan upp till hembygdsgården. Här bodde Olles morfar Magnus Strandberg med sin familj 1912 till 1919. Visst är det en vacker bild! Tack Olle!

Jag är helt övertygad om att ni är många därute som också äger trågmålningar. Kitsch, ja kanske det, men likväl en stor kulturskatt. Detta är byggnader som sällan fotograferades men som ändock visar det Junsele som fanns förr.

Jag vore tacksam om jag fick fotografera alla tråg, så hör av er till mig.

God fortsättning på 2012.

/Ulla

This entry was posted in Aktuellt, Månadens bild. Bookmark the permalink.

One Response to Månadens bild januari 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *