Adolf Berglund

Adolf till höger

Adolf till höger

Dragspelare.

Adolf Ingvar Berglund. Född den 10 april 1901 i Vallen Junsele som son till arbetaren Michael Berglund och Maria Jönsdotter. Torpare i Stuguvattentjälen. Han gifte sig 1932 med Anna Ulrika Gustafsson, född 1907.

Adolf spelade femradigt dragspel och han var bror till spelmannen Albin Berglund i Tågsjötorp. Han spelade ofta tillsammans med fiolspelaren Holger Styf i samma by. Dessa två anordnade själva danstillställningar runt om i bygden.

Grupp Vallen

Adolf längst till vänster. Spelmännen okända

Adolf Berglund dog 1979 och hustrun 2001.

Stuguvattentjälen

Adolf Berglunds gård idag. Foto: Hans O Alfredsson

Stuguvattentjälen 2

 


Källor:
Junsele kyrkoarkiv
Junsele hembygdsförenings bildarkiv
Uppgifter från barn och barnbarn