Fritjof Vallgren

Fritiof Wallgren

Fritjof Wallgren

Fritjof Reinhold Vallgren. Dragspelare. Född den 26 april 1903 i Bysjö Junsele som son till arrendatorn Lars Wallgren och Greta Johanna Åström. Fritjof var mycket musikalisk och brukade i yngre år bl.a. spela ihop med Allan Svensson i samma by.

Han gifte sig med Signe Holmqvist från närbelägna Näset, född 1906. De fick tre barn som alla var musikaliska, Georg (1933-1968), dragspel, Eskil (1935-1966) trummor, och Therese (1938-1980) dragspel. Trio Wallgren var populära musikanter i Ångermanland. Tyvärr led alla tre av svår diabetes vilket gjorde att de gick bort i alltför unga år.

Fritiof 1981

Fritjof dog 1986.

Trio Wallgren
Trio Wallgren

——–
Källor:
Bysjöboka av Julia Hellström

En reaktion på “Fritjof Vallgren

  1. Bo Lundin

    George och Eskil spelade ofta på logen i Ottsjö på 60-talet,med då kalades dom för ”Jojjes”Det var också en fiolspelare med i bandet,men tyvärr minns jag inte namnet på honom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *