Bildfynd

Musikanter í Vallen 1920

Musikanter í Vallen 1920

Följande fotografi har länge funnits tillgängligt, men först nu har vi lagt märke till att det är musikanter på den. Bilden är fotograferad framför skolan i Vallen  Junsele 1920, och från vänster syns Anselm Åkerberg med en liten trumpet, därefter Mauritz Abrahamsson med fiol och Daniel Wallin med en låda som eventuellt kan vara en sittra eller en notstock. Längst till höger Gustav Rosin med fiol. (bildkälla: Gunnel Malmquist)

Ni som har liknande bilder får gärna höra av er så att vi kan presentera dem här på bloggen

Jaktfångst 1925

Jaktfångst 1925

Vi kan inte låta bli att ta med ett foto till från samma plats även om det inte direkt rör spelmän. Daniel Wallin, Emil Olsson och Sigfrid Jonsson efter en lyckad jakt 1925. Jakten ägde rum i Stuguvattentjälen. I bakgrunden syns  Emil Olssons Ford. (uppgiftslämnare: Gunnel Malmquist)

——–
Källa:
Junsele hembygdsförenings bildarkiv
Gunnel Malmquist

7 tankar kring ”Bildfynd

 1. Lars Eric

  Bra upplagd bild – fin kontrast och skärpa. Även bra komponerad/uppställd bild av den tyvärr än så länge oidentifierade fotografen?

 2. Göran Stenmark Inläggsförfattare

  Herrarna på bilden är födda under 1890-talet

 3. Göran Stenmark Inläggsförfattare

  Fotografen kan vara Albert Jonsson i Vallen, efter vilken det finns en mängd fina bilder från denna by bevarade

 4. Göran Stenmark Inläggsförfattare

  Mauritz Abrahamsson, född 1897 var son till landbonden och spelmannen Jon Abrahamsson i Vallen (se länk) och var elektriker. Han dog av vådaskjutning 1942

 5. Anita

  Hej Göran!
  Ang. översta bilden: Är det Gustaf Rosin f 1895 i Åsele (son till Mattias Rosin f 1867) ?

 6. Göran Stenmark Inläggsförfattare

  Jajamen, det är Mattias son Gustav och de bodde ett antal år i Gafsele Åsele och där föddes Gustav innan de blev bosatta på Vallen

 7. Agneta Björk

  Mauritz var min mormors bror. Hans död blev ett smärtsamt minne som vi efterlevande ännu idag har starka minnen av. Jag visste inte att även han var musikalisk. Var han duktig med fiolen funderar jag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *