Hälsning från Tord

Undertecknad talade med Tord Johansson i telefon idag och det var trevligt att samspråka med denne nestor som gett oss så många uppteckningar av gamla låtar. Han är ingen ungdom längre och minnet inte längre det bästa, men ändå fortfarande en intressant person att tala med. På frågan om han gillade att vi använder hans uppteckningar blev svaret; jag kräver det! och menade att ingen äger dessa utan de tillhör alla. Jag framförde åter ett stort tack till honom för det fantastiska arbete han lagt ner på dessa uppteckningar.

Göran

En reaktion på “Hälsning från Tord

  1. Lena

    Tords uppteckningar är nu inventerade och skannade och totalt blev det 1255 sidor, de flesta från Gävleborg, Västernorrland, Västerbotten och Jämtland. Det förekommer några få dubbletter och vissa låtar är upptecknade flera gånger, vid olika tillfällen eller på olika sätt.
    Av dessa drygt 1200 sidor låtar är ca 130 sidor uppteckningar från Junsele.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *