Kontakt

Junsele hembygdsförenings Bankgiro: 5234-2136

Gåvor till minnesfonden lämnas till kassör Inga Lif.

Ordförande:

Telefon:
Mobil:
Mail:

9 Responses to Kontakt

 1. Birger Moström says:

  Skulle ni inte ange vad medlemsavgiften är om man vill bli medlem i hembygdsföreningen (lämpligen under bankgironumret). Det kanske finns junselebor i förskingringen som kan tänkas vilja stödja föreningen.
  Hälsningar! Birger M

 2. ulla ramne says:

  Hej Birger!
  Bra förslag, det ska vi ordna. Medlemsavgiften för 2012 är 50 kronor.
  Hälsningar Ulla

 3. Christer Rosenbahr says:

  Rättelse om ägandet på gården Ruske på hemsidan. På hemsidan skrivs att Anders Hansson ”noterad på hemmanet från 1702” som inte stämmer. Enligt mantalslängderna för år 1702 nämns Hans Jacobsson, åren 1703-1709 nämns Jacob Hansson (gift 1704) och år 1710 nämns Pär Hansson (ogift).
  Den äldste övertog därmed gården efter fadern. Jacob Hansson med familj flyttade sedan till sitt nybygge i Hälla, Åsele socken omkring 1709/10. Nybygget anlades sannolikt av äldste sonen omkring 1700 och den fasta bosättningen skedde där omkring 1709/10.

 4. Göran Stenmark says:

  Tack för rättelsen, och en påminnelse att detta inlägg om Ruske skall redigeras om överhuvudtaget. Jag har på senare åren gjort en stor dokumentation om denna by och där stämmer detta bättre

 5. Birgitta Lind says:

  Murberget ska komma och berätta om Snickar-Dea imorgon, den 31 juli. I en annons årets Sommar i Junsele står det hänvisning till hembygdsföreningens hemsida, men där står det inget! Hittade det på junselebyars hemsida, under kalendarium.

 6. Annika Falkensson says:

  Vem har hand om hemsidan som inte har uppdaterats sen 2012?

 7. Roxanna Li says:

  Hi there. I would like to make an inquiry about a photo that I believe is in the Junsele hembygdsföreningens bildarkiv. Can someone let me know who I should get in touch with?

 8. Ann-Sofie Lindström says:

  Hur stor är medlemsavgiften i år 2019?
  Mvh Ann-Sofie Lindström

 9. Staffan Engström says:

  Hej Junsele-vänner
  Jag heter Staffan Engström och är medlem i Stavnäs Hembygdsförening i Värmland. Jag håller på och skriver en liten bok om min hemby Skjutsbol i Stavnäs. Jag har funnit en bild av en hjonekorg som ni har på er hemsida och som jag skulle vilja ha som illustration till boken. Är det OK att jag använder den om jag anger Junsele Hembygdsförening som källa?
  Bästa hälsningar från Värmland
  Staffan Engström
  0705494946

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *