Månadens bild december 2013

Junsele hembygdsförening har fått en förtida julklapp. På baksidan av ovanstående målning står: Gåva till Junsele hembygdsförening. Det här är Edins bostuga i Gambodarna, Edsback. Till höger i bild syns mesegrytan. Ladugård och hagar har inte målats dit. På baksidan har Olof Olofsson i Krånge, 1780-1820, bränt in OOS. Det framgår dock inte när målningen gjorts. Målningen/ fatet har ägts av bland annat: Brita Holmqvist född Edin (1920-2009), Maja Svensson (1917-1987), Margreta Svensson född Edin (1885-1972), alla från Krånge nr. 5.  2013-09-26. Olle Strandberg. Olle har även skänkt en fäbodagbok från samma ställe. Ett litat smakprov kommer här: I dag den 16 juli 1925 är vi här i bodarna. Härligt kaffe ha vi fått hos Kristina och kärnfil väntar vi oss också få. Solen skiner från klarblå himmel. Karin Jonsson, Karin Hedberg, Sigrid från Härnösand, Elin Olsson  Krånge.  Vi tackar Olle för de värdefulla gåvorna!

Gåva till Junsele hembygdsförening.

2013-09-26. Olle Strandberg.

I dag den 16 juli 1925 är vi här i bodarna. Härligt kaffe ha vi fått hos Kristina och kärnfil väntar vi oss också få. Solen skiner från klarblå himmel. Karin Jonsson, Karin Hedberg, Sigrid från Härnösand, Elin Olsson  Krånge.

Vi tackar Olle för de värdefulla gåvorna!