Nickes rum invigd med minnesföreställning

Jerker överlämnar fotografiet av Röåns fotbollslag till Göran.

Jerker överlämnar fotografiet av Röåns fotbollslag till Hembygdsföreningens Göran Stenmark.

Idag invigdes Nickes rum, beläget uppe i caféhuset på Hembygdsgården.

Jerker inledde med att ge Hembygdsföreningen fotografiet av Röåns legendariska fotbollslag, med bl.a. Nicke och inte minst ”Lagledarn”.

Samtidigt var det också premiär för familjens föreställning om Nicke. Hervor och Jacke Sjödin tillsammans med Cissi Jakobsson och Jörgen Åslund underhöll.

Jacke, Jerker, Hervor, Cissi (skymd) och Jörgen

Föreställningen spände mellan mycket vemod och stort skratt.  Hervor och även publiken fick försöka hålla tårarna borta vid flera tillfällen.

Cissi och Jörgen, som är gamla medverkande i Nickes revyer, gjorde mycket bejublade sånginsatser för publiken.

I publiken fanns deltagare i Östanbäcks släktförening som senare denna dag fortsatte med att se Hålla Beach Bojs och Lars Molins ”En kunglig toilett” på Forum.

Nicke Sjödin själv började och avslutade föreställningen – dock  inspelad.

This entry was posted in Nicke Sjödins rum. Bookmark the permalink.

One Response to Nickes rum invigd med minnesföreställning

1. Göran Stenmark says:

En helt underbar dag uppe på Hembygdsgården. Ett fantastiskt framträdande och mycket folk i publiken